Nu in de boekhandel

Het project Criminaliteit in oorlogstijd loopt op zijn einde, maar natuurlijk niet zonder dat de resultaten ervan voor een breed publiek bekend worden gemaakt. In maart is bij uitgeverij Walburg Pers het boek Oorlogsboeven. Alledaagse criminaliteit tijdens de Tweede Wereldoorlog verschenen. Daarin kan je lezen hoe ‘gewone’ Nederlandse burgers zich tijdens en vlak na de bezetting gedwongen voelden om te stelen, of juist de omstandigheden aangrepen om er een slaatje uit te slaan. Ook kom je te weten hoe rechters over hen oordeelden. Op de website van de uitgeverij kan je het boek bestellen.

Daarnaast kan je dit voorjaar bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) tijdens een bijzondere publieksdag over boeven zelf leren om te werken met gerechtelijke archiefbronnen. Houd de website van het BHIC in de gaten voor meer informatie!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *